A lenti vászonkép rendelésről szóló történet nem biztos, hogy 100%-ig így esett meg. A beszélgetések és részletek kapcsán már kicsit hiányosak az emlékeim, de igyekszem a lényeget hitelesen prezentálni…

Ha jól emlékszem épp a boltból mentem hazafelé, amikor a ház előtt megállított a szomszédom, akit az anonimitás és egyebek miatt nevezzünk most mondjuk Krisztinek.
Ahogy az lenni szokott a fotósok életében, rövid csacsogás után felvetette, hogy…
– Balázs, nem is mondtad, hogy te fotózol.
– Hááát ugye nem került eddig szóba
– Szoktál te ilyen faliképeket is csinálni ?
(ezen a ponton kb. az futott át az agyamon, hogy biztos kell neki egy kép a nappaliba…)
– Szoktam éppen…
– A panzió tulajdonosa, ahol dolgozok, mondta, hogy kellene neki egy pár kép a szobákba.
(húú ez jól hangzik…imádok vászonképeket csinálni, különösen olyan helyek részére, ahol rengeteg ember láthatja a munkáimat)
– Jóóó, beszéljünk róla.

Eltelt kb 1 hét, majd (ha jól emlékszem) újra összefutottunk és akkor említette, hogy megadná a tulaj számát, majd hívjam fel…és még aznap tárcsáztam is.

A beszélgetés során már kezdett egy sokkal részletesebb kép kirajzolódni bennem…menjek el, nézzem meg miről lenne szó. Szupeeer…akkor viszem a laptopomat is és mutogatok pár képet az eddigi munkáimból, amolyan bemutatkozásként.

Rövid egyeztetés után kiderült, hogy felújítják a panziót és balatoni témájú szobákat terveznek kialakítani, ehhez lenne szükségük 2-3 vászonképre szobánként, valamint a közlekedőkbe is.

A szobák témái a következők :

Napsugár

napsugar-01-500
napsugar-02-500

Koloska

koloska-01-500
koloska-02-500

Kék Balaton

kek-balaton-01-500
kek-balaton-02-500

Anna-bál

anna-bal-01-500
anna-bal-02-500

Levendula

levendula-01-500
levendula-02-500

Vörösbor

vorosbor-01-500
vorosbor-02-500

…és Hattyú (ehhez egy kicsit olvass tovább)

Ezeken a témákon kívül az egyik saját használatú helyiségbe kellett 3 naplementés vászonképet készítenem, illetve a közlekedőkbe is került pár vegyes balatoni témájú vászonkép, valamint az egyik fotóm ott lóg a recepció falán is.

ingatlan-recepcio-500

Megmutattam pár korábbi munkámat, és mindegyik nagyon tetszett a tulajdonosnak, így nagyon hamar megegyeztünk. Egyedül a Hattyú szobával kapcsolatban kérdeztem meg, hogy
– Sirályban nem gondolkoztál esetleg? Arról már vannak kész képeim…persze ha kell akkor kimegyek és lövök pár hattyús képet.

Azt hiszem végül azzal győztem meg, hogy megkérdeztem tőle, hogy „Amúgy tudtad, hogy a hattyú nem őshonos állat a Balatonon? Úgy telepítették be.”

És így lett a Hattyú szoba végül…

…Sirály

siraly-01-500
siraly-02-500

Ez az egész történet valamikor 2018 szeptember környékén játszódott le…
Mint kiderült, annak ellenére, hogy egy csomó témában nem volt kész képem és előbb meg kellett őket lőnöm, időm az éppen jutott bőven mindenre, mert csak jövő Húsvétra kellett, hogy kész legyenek a vászonképek.
Szóval volt kb. fél évem a hiányzó képek fotózására.

Némelyik téma nagyon könnyen jött… Kék Balatont fotózni pl. lementem a Tagore sétányra valamelyik hétvégén és pillanatok alatt kész is volt a vászonképhez minden anyag.

Azt hiszem a legnagyobb gáz a Koloskával volt. (Közbevetés : a Koloska egy erdei pihenőhely Balatonfüreden).
Hogy miért ? Azért mert ez egy tisztás az erdőben, így nagyon nehezek a fényviszonyok. A fák között csupa árnyék meg sötétség minden, a tisztáson pedig napsütés, így simán megeshet, hogy a kép egyik fele teljesen sötét lesz, míg a másik részén kiégnek a fények.

Mindezt még az is nehezítette, hogy nem akartam őszi képeket lőni, mivel az elmúlást jelképező vászonkép nem biztos, hogy vonzó egy apartmanban, annak ellenére, hogy az őszi színek általában gyönyörűek. Szóval meg kellett várni legalább a tavaszt vele.

Végül persze tökéletesen összeállt az anyag. Még egyszer kimentem a panzióba, hogy átbeszéljük melyik képeket használjuk fel és milyen méretben, majd küldtem is mindent a nyomdába….összesen 32 vászonkép lett a végeredmény.

A tulajdonos pedig annyira elégedett volt, hogy egyrészt saját elmondása szerint nehezen tudta kiválasztani a sok jó kép közül, hogy melyik maradjon ki, másrészt kaptam tőle még egy megbízást. Ezúttal a kész szobák fotózására, hogy legyen képanyag a honlapjukra illetve a Booking.com -ra.

ingatlan-fotozas-m500-022
ingatlan-fotozas-m500-020
ingatlan-fotozas-m500-015
ingatlan-fotozas-m500-007

A vászonképeim megrendelhetők a WEBSHOP -ban.
Az ingatlan fotózásokról készült portfólióm pedig itt található.

Szólj hozzá...